fredag 13 oktober 2017

Paris dag 1

hej!
Idag har vi då suttit i två flyg och så spenderade vi två timmar på Arlanda.
Vi kom ca kl. 13.10 till Paris flygplats och då började vårt sökande mot vårt hotell. Vi köpte varsin biljett till metron och frågade en svenskspråkig om vägen men hon blev bara sur så vi fick ta saken i egna händer.
Annars så har vi gått en hel del och tydligen på ställen man inte fick gå på😅 men nåja, minnen. Men också i en stor och fin park så det var ju bra.
Annars tycker ja de är trevliga hittills här i Paris men de flesta blir man surt bemötta av pga att man pratar engelska. Några få ord franska har man dock redan lärt sig och om man använder de orden så blir fransmännen riktigt nöjda och börjar prata hyggligt med en på engelska.
Vi hittade till vårt hotell efter många felsteg men väl hör så tog de emot oss på en snabb engelska (han pratade riktigt snabbt).
Vi lämnade våra saker i vårt rum och drog sedan vidare till ett shoppingcenter väggivägg. Där så gick vi i några affärer (jag köpte egentligen ingenting). Vi åt någon av de godaste glassorter jag någonsin smakat på (jordgubb och vanilj från Madagaskar). Vi hann också handla i en fransk matbutik.
Vi köpte vatten och något att äta här vid hotellet. Dvs. Konstiga ostar och kex, croissanter, mandarin juice mm. Hon där man betalade (självbetjäning) så var väldigt skeptiska mot oss som inte kan franska och tittade hela tiden så att vi inte tog något (alltså ursäkta!?)
Väl här tillbaka vid hotellet så hade vi ostbricka (ost på en pärm) och juice. Getosten luktade ull och hade ull som eftersmak. Smakade helt enkelt pyton. En riktigt bra dag/kväll överlag och många roliga minnen😄
Om ni vill se bilder från resan får ni se på min instagram: mickis98

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar