torsdag 19 oktober 2017

Amsterdam dag 3🇳🇱

Hej!
Idag begav vi oss in till staden ännu en sista gång. Vi gick sedan i riktning mot redLIGHTdirstrict. Det var inte min favoritdel av staden men intressant att se att det existerar. Kan inte förstå att kvinnor faktiskt står i skyltfönstren och skyltar sig själv.
Sen gick vi till shoppinggatorna och shoppade lite. Vi provade en slags glassblandning. Man fick vaniljglass och sedan välja 6 olika fyllningar. Riktigt gott! Och det kostade bara 3,50€!
Vi gick sedan i souveniraffärer och köpte halarmärken.
Jag tycker att folk (speciellt turister) skulle behöva förstå bättre än att stå och röka cannabis på gatorna här. Det luktar otroligt illa och de borde tänka på alla barn som går runt i staden med sina föräldrar. Vid de olika ”coffeeshops” som finns här i staden luktar det också såklart illa av drogerna.
Annars är Amsterdam en väldigt vacker stad med alla floder och de gamla husen. Historien lever på ett Skillt sätt här. Men det känns på något sätt bra att bege sig hemåt i morgon efter en vecka på resandefot.
Ser så mycket fram emot att äntligen komma till mitt eget hemland och få träffa mina morföräldrar❤️ Sen hur i hela vida friden jag ska få hem alla saker så är ju en annan femma. Har 1 nikeväska som det mesta ska rymmas i, 1 kånken och så 1 kameraväska. Just nu är nikeväskam nästan full (alla mina saker från kånkenväskan ligger där) kameraväskan rymmer bara kameran och resten ligger i Irenes väska (tar upp ca hälften av väskan). Dessutom så ska jag ha lite skolböcker som lämnade i Helsingfors. Suck. Nå det är morgondagens bekymmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar