fredag 28 februari 2014

Hjälp!

Alltså jag har tänkt mig att samla ihop pengar och köpa en dator till studierna i höst. Ovh jag funderar starkt på en macbook, problemet är att jg inte har haft en mac förut och vet inte vilken man ska satsa på, en bärbar vet jag att jag ska ha, men helst inte den dyraste sorten. Så nu är frågan lönar det sig att köpa en? Varifrån? Vilken? Så om du vet något så skriv till mig, skriv gärna övrig information. Tack <3

Tacksam för svar <3

3 kommentarer:

 1. Hejsan! Jag tycker att du skall köp en MacBook Pro med RETINA skärm! Så mycket bättre än en MacBook pro utan Retina! Och interntminne skall vara 8 gb men det beror på hur mycket pengar du har. :) Annars så rekommenderar jag en 256 gb's kapacitet, så du får rum med mycket mer. Men, gäller det bara skolarbeten och några bilder du skall ha på datorn så räcker det med 128 gb. Om du skall ha nå filmer och sånt så behövs det nog en med 256 gb.

  Den nya datorn (MacBook Air) är också helt okej men den har mindre USB-portar (därav är den också så tunn) och mindre kapacitet. Det finns nog med större kapacitet alltså hårdskiva men då blir den genast också 1600-1800 euro så den är mycket dyrare eftersom du får en MacBook Pro Retina med 256gb för ca. 1500 euro.

  Multitronic är ett bra ställe att köpa ifrån, där medkommer mycket, du kan handla på nätet och det är även lite billigare än på gigantti eller expert. Om du är villig att åka till Vasa så finns Itronic i centrum och där är det SUPERBRA service och samma pris som Multitronic.

  MINNS att när du köper en MacBook så medföljer inte OFFICE programmet där det finns powerpoint och word, utan det måste du köpa skillt. Det kostar runt 150-200 euro så räkna in det också när du sparar dina pengar! :) Det var nu det. Jag själv köpte en MacBook Pro Retina 13" för en timme sedan och jag kan säga att jag är nöjd med den. Vår familj har läst mycket om vilken dator att köpa, för hur mycket och om det lönar sig att köpa en MacBook. Till sist kom vi överens att trots det ENORMA priset så slår vi till med en MacBook. Men läst gärna så mycket det går. Mycket info finns på apple.fi och där kommer info om alla deras datorer. Så, ta det lugnt, läs och bestäm dej i lugn och ro! :)

  Hoppas det här hjälpte någorlunda, har du nå frågor så kontakta mig bara! :)

  SvaraRadera
 2. eller apple.se om du vill ha sidan på svenska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tack så mycket :) Ska se vilken jag tar och vilket märke det blir, :) Jag blev i alla fall klokare på det här med macbook nu :)

   Radera